Για να επιστρέψετε ένα προϊόν στο πολυκατάστημα MENSWEAR της BLACKY, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν επικοινωνήσετε με το υποκατάστημα της εταιρείας UPS που εξυπηρετεί την περιοχή σας και να στείλετε το δέμα πίσω στη διεύθυνση Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 84, Άγγελος Κώρτ, Διαμ. 102 , Λάρνακα, Κύπρος. Τηλ: +357 99 299 300 .

Το πολυκατάστημα Demetriou Andreas φέρει μόνο τα έξοδα της πρώτης επιστροφής της παραγγελίας σας σε εμάς, υπό την προϋπόθεση ότι η επιστροφή του δέματος πραγματοποιείται εντός Κύπρου και με την UPS, τον ναυτιλιακό μας συνεργάτη.

Το κόστος των πρόσθετων επιστροφών είναι €2,50 ανά επιστροφή. Σε περίπτωση διαφορών τιμών, η διαφορά θα πρέπει να καταβάλλεται ή να επιστρέφεται με βάση τις επιλεγμένες μεθόδους πληρωμής. Για επαναλαμβανόμενες αποστολές με αντικαταβολή, υπάρχει επιπλέον χρέωση €2,50.

Σε περίπτωση που επιλέξετε άλλη εταιρεία για την επιστροφή, ή σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων αλλαγών που αφορούν την ίδια παραγγελία, τα έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά εσάς και ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία, το βάρος του πακέτου, κλπ.

Σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων, η διαδικασία ξεκινά μόλις παραλάβουμε το προϊόν, και εάν το προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις επιστροφής (δεν έχει υποστεί ζημιά, άνοιξε, κ.λπ.).

Το ποσό επιστρέφεται ανάλογα με τον αρχικό τρόπο πληρωμής: εάν έχετε χρησιμοποιήσει πιστωτική κάρτα, το ποσό χρεώνεται πίσω στην κάρτα σας, ενώ αν έχετε πληρώσει σε μετρητά, μετρητά κατά την παράδοση ή τη μεταφορά, το ποσό πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος επιστροφής του δέματος βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Η διαδικασία γίνεται εντός δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του προϊόντος.

Οι επιστροφές χρημάτων ισχύουν μόνο για ηλεκτρονικές αγορές. Δεν ισχύουν επιστροφές χρημάτων για αγορές που πραγματοποιούνται από το φυσικό μας κατάστημα.

Οι επιστροφές από χώρες εκτός Κύπρου υπόκεινται σε πρωτότυπα έξοδα αποστολής, τα οποία απαγορεύονται αποκλειστικά από τον αγοραστή.

Επιστρέφει για ελαττωματικά ή εσφαλμένα στοιχεία

Σε περίπτωση παραλαβής ελαττωματικού προϊόντος, η διαδικασία που ακολουθείται για την αλλαγή του προϊόντος ή την επιστροφή χρημάτων είναι ακριβώς η ίδια με την παραπάνω.

Κάθε παραγγελία που αφήνει το κατάστημά μας demetriouandreas.com ελέγχεται διεξοδικά, ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ενός σφάλματος.

Στη σπάνια περίπτωση ελαττώματος του προϊόντος που παραλάβατε ή στη συσκευασία (ενδεικτική: εάν η συσκευασία είναι σχισμένη ή υγρή), θα πρέπει να διατηρείτε τη συσκευασία ως αποδεικτικό στοιχείο και να επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Η εταιρεία ταχυμεταφορών με την οποία συνεργαζόμαστε θα παραλάβει το προϊόν με δικά μας έξοδα.
Μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε εάν δεν χρησιμοποιείται και στην αρχική του κατάσταση, και η συσκευασία του δεν έχει ανοιχτεί με κανένα τρόπο.
Τα ενδύματα και τα υποδήματα των οποίων η ετικέτα έχει αφαιρεθεί ή χρησιμοποιούνται δεν υπόκεινται στην πολιτική επιστροφής και επιστροφής χρημάτων.

Για λόγους υγιεινής, οι επιστροφές _______ (________) δεν γίνονται δεκτές.

Σε περίπτωση επιστροφής, είναι απαραίτητο να έχετε απόδειξη αγοράς στο πακέτο.
Εάν δεν πληρούνται ορισμένες ή όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, το πολυκατάστημα Demetriou Andreas έχει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή του συγκεκριμένου προϊόντος. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν επιστρέφεται στον αποστολέα, ο οποίος χρεώνεται με τα έξοδα αποστολής.

Εάν δεν επιθυμείτε να στείλετε το δέμα με courier, μπορείτε να το παραδώσετε αυτοπροσώπως στο φυσικό πολυκατάστημα Demetriou Andreas.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εξυπηρέτηση Πελατών στο +357 99 299 300 ή info@demetriouandreas.com

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 9.30 – 19.30
Σάββατο 9.30 – 18.30
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΟ